Täydellinen elämä

Tänään tein jotain, mitä en normaalisti tee, löysin itseni nimittäin lukemasta keskustelupalstoja! Eteeni osui keskustelu täydellisestä elämästä.
Viestiketjun aloittaja kysyi " Minkälainen on mielestänne täydellinen tai sitä hipova elämä? Millainen perhe, koti, varallisuus, ulkonäkö, harrastukset, arvot jne.."

Vastaukset vaihtelivat aika rankalla kädellä. Toisten mielestä heidän elämänsä olisi täydellistä, jos he olisivat 10 kiloa laihempia. Toisten mielestä elämä olisi täydellistä kun olisi kaksi lasta, tyttö ja poika, kiva työ, rikas mies, joka mahdollistaisi sen, että lomat vietettäisiin Rivieeralla, tai alpeilla. Onneksi mukana oli myös vastauksia, joissa vastaajat olivat jo tyytyväisiä elämäänsä, joskin nyt rahaa saisi olla enemmän.

Taloudellinen vakaus on varmasti monenkin toive. Olisihan se kiva, jos ei aina tarvitsisi laskea riittävätkö rahat koko kuukaudelle. Entä jos lapset sairastuvat, pesukone hajoaa tms joka saattaa horjuttaa taloutta hetkellisesti, tai joskus jopa useaksikin kuukaudeksi.

On täysin inhimillistä haaveilla ja toivoa parempaa, unelmoida. Kuitenkin olisi syytä muistaa, että materia, täydelliset lomat, hoikka ulkokuori ovat vain pieni osa elämäämme, eivätkä takaa todellakaan onnellista ja täydellistä elämää. Täydellisen elämän tavoittelu voi itseasiassa tehdä elämästä onnettonta, sillä jatkuvan jatkuvan täydellisyyden etsiminen ja tavoittelu johtaa helposti siihen, että koemme entistä enemmän epäonnistumisia.

Meillä monilla, myös minulla, on jopa kohtuuttomia vaatimuksia itseämme ja toisiamme kohtaan.Tavoitelemme täydellistä elämää monessa asiassa, vanhemmuudessa, nousujohteisessa urassa, parisuhteessa, hyvinvoinnissa. Kuten Maaret Kallio kirjoittaa " Lujasti lempeä" teoksessaan

" On aivan ok, ettei kaikki ole aina ok"

Kuvahaun tulos haulle täydellinen elämä

MInä en itse kaipaa täydellisyyttä, koska tiedän, että vaikka kaikki toivomani, olisi minun, ei se takaisi minulle onnellisuutta. Onnellisuuden takaa eletty elämä, yhteiset kokemukset ja se että näen arjessa niitä asioita jotka tekevät omasta elämästäni täydellisen. Saan herätä uuteen päivään, saan mennä töihin ja tehdä työtä jota rakastan. Kuulen heti aamusta sanat " Äiti", tunnen olevani tärkeä ja rakastettu ja saan itse rakastaa. Se on täydellistä elämää, täynnä rakkautta.

Kommentit

Suositut tekstit